Cursus aanbod in 2018 - 2019:

Cursus 'Prentenboek/ Kinderboek Illustreren voor beginners'.

Van 'schets tot boek'


Wie houdt er nou niet van prachtig geïllustreerde kinder- en prentenboeken? Maar hoe komt een kinderboek nou eigenlijk tot stand? Altijd al een prentenboek willen illustreren? In deze cursus leer je onder professionele begeleiding van Sandra Klaassen alles om zelf een prentenboek te illustreren.
Ongetwijfeld heb je kennis gemaakt met mooie prenten- en kinderboeken waar je uit voorgelezen hebt of zelf van genoten hebt.
Maar welke bekwaamheden zijn nodig om tot een boeiend prentenboek te komen? Wat is de kracht van een goed prentenboek? Het is zoveel meer dan een 'plaatje bij een praatje'.
Kortom: laat je inspireren door de fantastische wereld van illustreren!

Het lesprogramma omvat o.a. Tekstinterpretatie, ideeën verbeelden, schetsen, kleurgebruik, karakter ontwikkeling, vormgeving, compositie, tekenen, case studies, literatuur onderzoek, storyboard maken, illustratie technieken en papier soorten.
Maar ook: hoe verbeeld je emoties? Wat wil je overbrengen in je illustraties? Hoe ver reikt je artistieke vrijheid? Wat is de toegevoegde waarde van je illustratie?

Je werkt aan zelf gekozen onderwerpen maar ook aan gegeven opdrachten.
Er wordt gewerkt aan het bekwamen van je illustratie vaardigheden met veel aandacht voor je eigen stijl De ontwikkeling.

De cursus wordt gegeven op Noordkade in Veghel.

Voor meer informatie :

www.phoenixcultuur.nl

sandraklaassen@yahoo.comCursus 'Prentenboek/ Kinderboek Illustreren voor gevorderden'.


In deze cursus is er ruimte voor verdieping en uitwerking van het eerder gekozen onderwerp.
De schetsen, ideeën en voorstudies uit de voorgaande lessen ga je nu toepassen om een vastere vorm in je illustratiewerk te bereiken. Onder begeleiding van de docent is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van je vaardigheden en talent. Ieder is met een individueel project bezig maar het is inspirerend om elkaars werk te zien en er over van gedachten te wisselen.

De cursus wordt gegeven op Noordkade in Veghel.

Voor meer informatie :

www.phoenixcultuur.nl

sandraklaassen@yahoo.comCursus 'Tekenen en Schilderen van Planten en Bloemen'

'passie voor de schoonheid van de natuur'


Botanische kunst kent een zeer lange traditie en sinds de Middeleeuwen kwam deze vorm van kunst tot volle bloei. Tot op de dag van vandaag laten beeldend kunstenaars zich verleiden door de schoonheid van de natuur en vormen planten en bloemen een inspirerend onderwerp.
Botanisch tekenen is het natuurgetrouw en esthetisch weergeven van een plant of bloem.

Heb jij een passie voor het tekenen van planten en bloemen en wil je je bekwamen in deze prachtige vorm van toegepaste kunst?

In deze cursus leer je onder professionele begeleiding van Sandra Klaassen alles waar een botanische tekening aan moet voldoen.
Stapsgewijs komen verschillende onderwerpen aan bod zoals o.a. nauwkeurig observeren (ook met microscoop) van je onderwerp, kennis van planten, schetsen, compositie, het gebruik van potlood, aquarelverf, pen en inkt, schaduw en diepte, case studies, materiaal kennis en benodigdheden, kleurenleer/ mengen.

Je leert hoe je je artistieke kwaliteiten combineert met vakmanschap en wetenschappelijke accuratie zodat je aan het eind van de cursus een complete botanische tekening of aquarel kunt uitwerken.
Er wordt altijd met levend plant materiaal gewerkt en als het weer het toelaat wordt er ook op locatie naar de natuur getekend.
Botanisch tekenen vraagt om nauwkeurige observatie en concentratie. Ervaring in tekenen is een voordeel maar geen voorwaarde om deel te nemen aan deze inspirerende cursus. Enthousiasme en plezier voor dit boeiende vak is het begin.

De cursus wordt gegeven bij de Muzerije in Den Bosch.

Voor meer informatie :

www.muzerije.nl

sandraklaassen@yahoo.com
- In maart 2015 is het prentenboek 'Peg the little sheepdog' verschenen (Floris Books, Edinburgh).

  Net zoals het prentenboek 'Lammetje' ( 'Uan the little lamb') vertelt 'Peg the little sheepdog' het  

  waargebeurde verhaal over de Bordercollie Peg die haar entree maakt in het gezinsleven van Sandra. 

- Bekijk het interview met Sandra Klaassen op www.prentenboek.nl.