© photo Toon Nillezen

Biografie Sandra Klaassen

Sandra Klaassen is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving (‘s- Hertogenbosch) waar zij grafiek en visuele communicatie studeerde met als specialisatie lithografie.

Kinderboeken
Sinds haar academietijd is Sandra zich gaan toeleggen op het illustreren van kinderboeken. Inmiddels is zij een gevestigde en veel gepubliceerde illustrator. Zij heeft tientallen boeken met beeld verluchtigd en kreeg verschillende keren de ‘Pluim van de Maand’.

Sprookjesachtig, gevoelig en vrolijk dat kenmerkt het werk van Sandra Klaassen. Met pen en zachte aquarel tinten schildert zij een sfeervolle, warme belevingswereld voor jonge kinderen. Meer nog dan in gezichtsuitdrukkingen, maar in de houdingen van haar personages, dieren en magische wezens weet zij subtiele emoties weer te geven. Om haar unieke transparante stijl stond Sandra veelvuldig in de belangstelling. Haar werk werd geëxposeerd tijdens de Bologna Book Fair in Italië, de Kunsthal in Rotterdam en op tentoonstellingen in Japan, Schotland en Brazilië.

Sandra woonde een aantal jaren op het afgelegen en ruige Schotse eiland North-Uist.
Geïnspireerd door het eilandleven schreef en illustreerde zij de prentenboeken ‘Uan the little lamb'(2005) en ‘Peg the little sheepdog’ (2015), beschreven vanuit de belevingswereld van haar twee kinderen.

Botanisch
Zolang Sandra zich kan herinneren heeft zij interesse gehad in het tekenen van planten en dieren. Omdat zij zich is gaan toeleggen op het illustreren van kinderboeken raakte deze interesse soms een beetje op de achtergrond. Maar tijdens de jaren dat Sandra in Schotland woonde kwam zij weer in aanraking met ‘Botanical Illustration’.

Sinds 2009 heeft zij workshops en master classes gevolgd bij Lizzie Sanders, Valerie Oxley, Hülya Korkmaz, Gülnur Eksi, Isik Güner, Fiona Strickland, Anita Walsmit-Sachs, Sarah Simblet, Shevaun Doherty, Bridget Gillespie.

Na het behalen van het ‘Certificate Botanical Illustration’ (distinction) in 2014(Royal Botanic Gardens Edinburgh) heeft Sandra aansluitend (ook bij de RBGEdinburgh) de drie jarige opleiding ‘Diploma Botanical Illustration’ gevolgd.

Docenten tijdens deze studiejaren waren Jacqui Pestell, Sharon Tingey, Claire Banks, Isik Güner en Greg Kenicer.

In 2018 kon Sandra haar diploma (distinction) in ontvangst nemen, tevens werd haar de ‘Top
Student Prize’ toegekend. (Gedeeld met Yoko Harada).

Lid van:
• ESBA (Edinburgh Society of Botanical Artists)
• SSBA (Scottish Society of Botanical Artists)
• VBKN (Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland)
• BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars)

© 2020 Sandra Klaassen illustrations | Ontwerp Digital Analog